همه مقالات

ویژگی چراغ های اضطراری و هر آنچه باید بدانید.

ویژگی چراغ های اضطراری

ویژگی چراغ های اضطراری در اصل موضوعی است که برای ابتدای کار خود بدانید و همه عوامل آن را بشناسید. این چراغ‌ها معمولاً در مکان‌هایی مانند ساختمان‌ها، خودروها، قطارها، هواپیماها و قایق‌ها نصب می‌شوند. وظیفه اصلی آنها اطلاع‌رسانی به افراد در صورت وقوع حادثه یا اضطراب، افزایش روشنایی و کمک به ایمنی و امنیت افراد در محیط‌های تاریک و خطرناک است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

چراغ های اضطراری چیست؟

به طور کلی این چراغ‌ها در مواقعی استفاده می‌شوند که نیروی برق ورودی قطع شده و خاموشی مطلق رخ می‌دهد. در این زمان این سیستم‌ها روشن می‌شوند و روشنایی محیط را تامین می‌کنند. هر کدام از این سیستم‌ها دارای باتری ذخیره‌سازی می‌باشند که به طور معمول از 3 ساعت به بالا می‌توانند روشن بمانند.

یکی از ویژگی‌های منحصر به‌فرد این چراغ‌ها روشن شدن آنی هنگام قطع برق است. انواع چراغ های اضطراری مختلف در بازار موجود است که هر کدام برای منظور خاصی طراحی شده اند. برخی از آنها هنگام از کار افتادن برق به طور خودکار روشن می‌شوند و برخی دیگر به صورت دستی باید فعال شوند و برخی از آن‌ها نیز یک چراغ کوچک شارژی قابل حمل هستند.

یکی از ویژگی چراغ های اضطراری، قابلیت روشن شدن سریع پس از قطع برق است. این امر مانند یک منبع تغذیه پشتیبان برای چراغ عمل می‌کند. این منبع تغذیه پشتیبان به طوری طراحی شده است که زمان قطع برق شارژ خود را نگه می‌دارد. این چراغ‌ها یکی از مهم‌ترین و به‌روزترین ابزار الکترونیکی و روشنایی است که جایگزین وسایل روشنایی سنتی و قدیمی شده اند و کاربرد های مختلفی دارد.

 

ویژگی چراغ های اضطراری

یکی از اصلی ترین کاربرد این چراغ‌ها روشنایی ساختمان‌ها، مخصوصا در فضاهای تجاری، اداری و بیمارستان‌ها در مواقع ضروری است. این مواقع ضروری می‌تواند هنگام آتش سوزی، سیل یا زلزله باشد. جایگیری مناسب این چراغ‌ها در فضا می‌تواند به خروج ایمن ساکنین حاضر در ساختمان کمک کند.

این چراغ‌ها در محیط‌های صنعتی هم بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در جایی که ممکن است کارگران مجبور باشند در شب کار کنند یا در محیط هایی باشند که نور کافی وجود نداشته باشد. وجود این چراغ‌ها می‌تواند به راحت‌تر کردن کار آن‌ها کمک کند.

 

چراغ اضطراری در چه مکان‌هایی نصب می‌شود؟

1- راهروها (در داخل یا خارج ساختمان)

2- پله‌ها و تقاطع‌های راهروها

3- مسیرهای فرار اضطراری

4- اتاق استراحت افراد

5- آسانسورها و پله های برقی

6- نقاط تجهیزات ایمنی و آتش نشانی

7- پارکینگ های سرپوشیده جهت مشخص کردن مسیر خروج

8- در محل موتورها، ژنراتورها و اتاق‌های کنترلی

 

انواع چراغ‌های روشنایی اضطراری از منظر نوع سیستم

این چراغ‌ها توسط باتری‌های قابل شارژ پشتیبانی می‌شوند که این باتری‌ها به صورت مرکزی هستند و یا در خود چراغ قرار می‌گیرند. چراغ های اضطراری به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند که شامل چراغ تامین مرکزی و چراغ‌های اضطراری شارژی می‌باشد. در ادامه با شرح هر کدام از این موارد همراه شما هستیم.

 

چراغ‌های اضطراری تامین مرکزی

چراغ‌های اضطراری تامین مرکزی نمی‌توانند به صورت مستقل عمل کنند. استاندارد bs en این چراغ‌ها را این‌طور تعریف می‌کنند: چراغ اضطراری فعال یا غیرفعالی که تامین کننده تغذیه یا باتری در درون خود چراغ نباشد و با سیم‌کشی جداگانه به سیستم هشدار مرکزی وصل شود را چراغ تامین مرکزی می‌نامند.

در این سیستم می‌توانید از سیستم یو اس پی آنلاین و آفلاین استفاده کرد که در تمامی شرایط بحرانی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه با مزایای این سیستم با ما همراه باشید.

یکی دیگر از ویژگی چراغ های اضطراری این است که به دلیل تعمیر و نگهداری باتری‌های مرکزی به صورت منظم، کارایی و طول عمر باتری بیشتری را دارا هستند. این چراغ ها تست آسان و راحت تر دارند و به صورت اتوماتیک می‌باشند. شما می‌توانید بر روی این چراغ‌ها نظارت زمانی داشته باشید همچنین اثرات حرارتی در این نوع از چراغ‌ها کمتر دیده می‌شود.

 

چراغ اظطراری شارژی (مستقل)

این چراغ شامل اجزاری ضروری مثل باتری، شارژر، واحد کنترل و پخش‌کننده نور می‌باشد که به‌عنوان یک چراغ اضطراری شارژی یا مستقل شناخته می‌شود. این چراغ شایع‌ترین شکل روشنایی اضطراری است که معمولا طراحی شده‌اند که به یک دیوار یا سقف وصل شوند تا یک منطقه خاص را روشن نمایند.

 

نکات بسیار مهم در طراحی سیستم روشنایی اضطراری

نکاتی که باید در طراحی این نوع چراغ‌ها مورد توجه قرار بدهید عبارت است از:

1- ابعاد محیط ساختمان و تعداد چراغ‌های اضطراری و علامت خروج: عموما در ساختمان‌هایی که زیربنای بالای 500متر دارند استفاده از باتری مرکزی به صرفه‌تر است چون نگهداری، تهیه گزارش و چک لیست سیستم‌های باتری سرخود مخصوصا در تعداد بالا مشکل و زمان گیر خواهد بود. در صورتی که همین کار در سیستم روشنایی با باتری مرکزی به صورت اتوماتیک توسط خود سیستم انجام می‌شود.

 

2- نوع کاربرد ساختمان: نوع کاربرد ساختمان (اداری، تجاری درمانی و…) تعیین کننده مدت زمان و مقدار انرژی پشتیبان مورد نیاز می‌باشد.

3- نوع ساختمان (درحال بازسازی یا در حال استفاده)

4- سطح تکنولوژی روشنایی مورد نیاز ساختمان

5- میزان نور مورد نیاز برای حفظ آرامش در محیط های بالاتر از 60 مترمربع

6- نوردهی نقاط حادثه خیز همانند پله و درب‌های خروجی

7- برآورد هزینه نصب و کابل‌کشی

8- نقاطی که خطر وقوع آتش‌سوزی دارد.

9- اتاق‌های کنترل و فرماندهی

 

چراغ اضطراری راهنمای لومرا مه سازان

مه سازان دارای چراغ‌های اضطراری در دو نوع دیواری و آویز است.

چراغ راهنمای لومرا (مدل دیواری)

 

چراغ راهنمای لومرا آویز دو طرفه

 

بزرگ‌ترین تفاوت و ویژگی چراغ های اضطراری با نمونه‌های مشابه در بازار این است که بدنه‌ی به‌کار رفته در چراغ از جنس پلاستیک است اما در مه سازان از جنس ورق فولادی تولید می‌شود. این محصول در مه‌سازان در سه رنگ سفید، مشکی و نقره ای با توان 10 وات تولید می‌شود.

مفتخریم که این محصول را با تکیه بر دانش فنی و توان متخصصان داخلی کاملا ایرانی تولید می‌کنیم. برای خرید این محصول می‌توانید هم از طریق سایت مه سازان و هم از طریق پیج اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *