همه مقالات

همه چیز درباره استانداردهای روشنایی معابر

روشنایی معابر

روشنایی معابر امروزه یکی از مهم‌ترین مسائل شناخته‌شده برای زیرساخت‌های شهری است که مجریان این امر باید باتوجه به فضا و شدت نور مورد نیاز و بررسی استانداردها، بهترین و مقرون به صرفه‌ترین انتخاب ها را داشته باشند.

تحقیقات نشان داده است که رانندگی در ساعاتی که نور خورشید کمتر می‌باشد بسیار حادثه آفرین‌تر از ساعات روز است. تنها ۳۰ درصد از سفرها در ساعات شب انجام می‌شود، با این حال ۴۵ درصد از تصادفات منجر به مرگ و جراحت در این زمان صورت می‌گیرد. تامین روشنایی مناسب خیابان‌ها و جاده ها باعث افزایش قدرت دید و آرامش بصری رانندگان، موتورسواران و عابران پیاده می‌گردد؛ که این امر کاهش بسیاری از تصادف‌های رانندگی هنگام تاریکی هوا را به همراه دارد.

هرفضا با توجه به استانداردهای روز دنیا باید از روشنایی لازم برخوردار باشد تا در میزان دید عابرین یا وسیله های نقلیه مشکلی به‌وجود نیاید. در این مقاله قصد داریم با بررسی استانداردهای مورد نیاز برای روشنایی معابر همراه شما باشیم.

 

استانداردهای پرکاربرد روشنایی معابر

  • bs
  • En
  • Cie
  • Din
  • Ies
  • Aashto
  • Ies

ویژگی های مورد بحث در استاندارد جدید

1- کلیات روشنایی و اصول طراحی در انواع معابر

2- پوشش‌های سطح معابر و طبقه‌بندی آن‌ها

3- شدت نور مورد نیاز برای هر یک از فضاها و طبقه‌بندی آن‌ها

4- طراحی روشنایی در مسیر مستقیم و عوارض مختلف معبر

5- نکات ایمنی و نگهداری سیستم‌های روشنایی معابر

6- دستورالعمل‌های اندازه‌گیری روشنایی در معابر و تجهیزات مورد نیاز و نحوه انجام آن

7- مشخصات فنی تجهیزات به‌کار رفته در سیستم روشنایی معابر

8- آلودگی نوری و چگونگی اندازه‌گیری و رعایت کردن حدود مجاز آن

9 -مکان‌یابی روشنایی در معابر برون شهری

هدف از روشنایی معابر چیست؟

از آن‌جایی که روشنایی در مکان‌های مختلف با هدف‌های متفاوتی همراه است. شما باید به دقت این نکات را بررسی کرده و مورد توجه قرار دهید. تعیین اهداف روشنایی در معابر بسیار ضروری است و باید بر اساس آن چراغ های مورد نیاز تهیه شود. کاهش حوادث و سوانح عمومی و پیشگیری از تصادفات و نزاع های خیابانی یکی از مهمترین اهداف روشنایی معابر است. روشنایی باید به گونه‌ای باشد که امنیت عابرین و وسایل نقلیه را در شب تامین کند.

بسیاری از فعالیت‌های تجاری و اداری در شب انجام می‌شود پس باید نور مورد نیاز در این نواحی هم تامین باشد. هم‌چنین گردش و تفریح در شب یکی از کارهای مورد علاقه همه مردم است و این امر یکی دیگر از مهم‌ترین اهداف روشنایی معابر حساب می‌شود.

– کاهش حوادث و سوانح عمومی ناشی از وقوع تصادفات

– سهولت در تردد وسایل نقلیه و مشخص نمودن مسیر برای رانندگان و عابران

– امکان گردش و تفریح و استفاده از آیتم‌های زیبایی‌ روز در شب

نکات مهم در به‌کارگیری سیستم روشنایی معابر

1- مشخص کردن مسیر برای کاربران مختلف

2- زیبایی سیستم روشنایی و هماهنگی با محیط اطراف

3- برای ایجاد محیطی زیباتر و مطلوب‌تر فاکتورهایی مانند ظاهر پایه چراغ، متناسب بودن شکل و ابعاد تجهیزات روشنایی با ساختار آن منطقه، هماهنگ بودن با ساختمان های اطراف، دما و همچنین ضریب برگردان رنگ منبع نور تاثیرگذار می‌باشند.

4- چگونگی انتخاب لامپ های خیابانی به منظور راهنمایی طراحان سیستم روشنایی معابر، در انتخاب لامپ مناسب و جلوگیری از اعمال سلیقه های مختلف در این راه

تفاوت روشنایی معابر با روشنایی سایر فضاهای عمومی

هنگامی که صحبت از روشنایی فضاهای مختلف می شود، ابتدا پارک ها، خیابان ها و مراکز و ساخاتمان‌های تجاری را به یاد می‌آوریم که از نورپردازی و روشنایی‌های زیبایی برخوردار هستند. طراحان نورپردازی به این قضیه واقف هستند که هر مکانی نورپردازی متفاوتی دارد. در این بخش به بیان تفاوت‌های روشنایی معابر با سایر فضاهای عمومی می‌پردازیم.

1- در روشنایی معابر به جای پارامتر شدت روشنایی، از پارامتر درخشندگی استفاده می‌شود.

2- در سیستم‌های روشنایی معمولی هدف از روشنایی آن مکان روشن کردن اشیا است اما در معابر این موضوع  برعکس می‌باشد. در معابر پس زمینه یعنی خیابان روشن می‌شود نه خود اشیا بنابراین افراد حاضر در خیابان می‌توانند به واسطه اختلاف درخشندگی، وجود شئ را تشخیص دهند.

3- به دلیل ساعات کارکرد بالا و مصرف بالای انرژی، چراغ های خیابانی باید از طول عمر مناسب و مصرف انرژی پایینی برخوردار باشند.

بهترین چراغ خیابانی هوشمند

چراغ خیابانی هوشمند مه‌سازان یکی از بهترین و کاربردی‌ترین محصولات این شرکت می‌باشد که با کیفیتی بالا روانه بازار شده است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این چراغ یکنواخت بودن نور آن است. اگر سطح خیابان یا جاده دارای روشنایی یکنواخت و مناسب نباشد در میزان کیفیت دید رانندگان تاثیرگذار است و آن را پایین می‌آورد. بنابراین روشنایی یکنواخت باعث افزایش دید رانندگان می شود. تامین یکنواختی نور موضوعی پرهزینه و دشوار است که تلاش می‌شود تا حد امکان این مورد رعایت شود.

یکی دیگر از ویژگی های منحصربه‌فرد این چراغ جلوگیری از خیرگی نور است. خیرگی زمانی رخ می‌دهد که دید انسان به دلیل درخشندگی زیاد منابع نوری یا اختلاف شدید کنتراست محدود شود. از نظر فنی خیرگی به دو نوع خیرگی آزاردهنده و خیرگی ناتوان کننده تقسیم می شود. این موضوع باعث کمبود دید رانندگان و آزار عابرین می گردد و قطعا تصادفات زیادی را در بر دارد. برای کم‌کردن این مشکل پیشنهاد می‌شود که ارتفاع پایه‌های چراغ‌ها بیشتر شود تا نور زیاد را از محور دید رانندگان و عابرین بتوان خارج کرد.

چراغ خیابانی مه‌سازان به خوبی این مشکل را  با استفاده از رفلکتورهای مخصوص و ویژه در چراغ‌های خود به حداقل رسانده‌است.

 

شما می‌توانید برای مشاهده اطلاعات بیشتر درباره چراغ خیابانی هوشمند مه سازان به صفحه محصولات مه سازان مراجعه کنید.

دیدگاهی در مورد “همه چیز درباره استانداردهای روشنایی معابر

  1. محمد گفت:

    بسیار امیدوارکننده است که اخیرا به روشنایی معابر و خیابون ها بیشتر اهمیت داده میشه

    1. کارشناس تولید محتوا گفت:

      سلام وقت بخیر
      تشکر بابت نظرتان
      در نظر داریم که همیشه بهترین ها را تولید کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *