همه مقالات

روشنایی سالن های ورزشی

نکات روشنایی سالن های ورزشی

امروزه برای طراحی روشنایی مکان هایی نظیر سالن ها، مراکز خرید، تالارهای پذیرایی، تالارهای کنفرانس، بیمارستان ها و مجتمع های مسکونی و…. باید نکات زیادی را مدنظر قرار داد.

در مجموعه های ورزشی کارایی و آرامش بصری اهمیت زیادی دارد. چون اصول طراحی روشنایی بر اساس بینایی انسان صورت می گیرد، روشنایی محیط باید با توجه به ساختار و ویژگی های چشم صورت بگیرد. از آنجایی که در سالن های ورزشی فیلمبرداری صورت می گیرد، روشنایی  در صفحات عمودی مورد توجه قرار می گیرد.

غالبا به دلیل مسائل اقتصادی و صرفه جویی در هزینه ها سالن های ورزش هایی مثل فوتسال، والیبال، هندبال، بدمینتون، کشتی و ورزش های رزمی و…. به صورت مشترک ساخته می شود.

در چنین سالن هایی برخی نکات ضروری باید مورد توجه قرار بگیرد:

1- نور سالن باید یکنواخت باشد چون اگر شدت نور در نقاط مختلف، متفاوت باشد باعث کاهش دید بازیکنان داخل زمین می شود.

2- برای این که خیرگی ناشی از نور چراغ در سالن های والیبال محدود شود، نباید چراغ ها را به صورت مستقیم بالای سالن نصب کرد.

3- در سالن های بسکتبال، نباید چراغ هارا داخل دایره ای به شعاع 4 متر از حلقه بسکتبال نصب کرد

4- در مورد کشتی و ورزش های رزمی از آنجا که تمامی حرکات و جزییات حرکت رقیب برای بازیکنان مهم است، نور سطح صفحات عمودی باید به همان اندازه نور سطح صفحات افقی باشد.

5- در برخی موارد ممکن است از این سالن ها برای اجرای کنسرت های موسیقی، همایش ها و دیگر مراسمات استفاده شود پس وجود نورهای اضافی در سالن امری ضروری است.

6- از آنجایی که در سالن های ورزشی ممکن است توپ با بدنه ی چراغ ها برخورد داشته باشد لازم است که چراغ ها از حفاظ های مناسبی برخوردار باشد تا به آنها آسیب نرسد.

روشنایی اضطراری در سالن های ورزشی

از آنجایی که طی هر اتفاقی ممکن است برق سالن قطع شود و جان بازیکنان و حاضرین در سالن به خطر بیفتد، لازم است که سالن از تکنولوژی روشنایی اضطراری برخوردار باشد تا در هنگام قطع برق مسابقه متوقف شود و پس از روشن کردن منابع اضطراری از سر گرفته شود.

انواع روش های نورپردازی سالن های ورزشی

1- استفاده از روشنایی هوشمند

نورپردازی هوشمند همراه با لامپ های ال ای دی و دارای فناوری وای فای است که امروزه راه خودشان را به سالن های ورزشی زیرزمینی، سالن های گاراژ و…. باز کرده اند. شما میتوانید چراغ هارا از راه دور با یک کنترل از راه دور یا نصب یک اپلیکیشن بر روی تلفن همراهتان کنترل کنید و در صورت نیاز آنها را تنظیم کنید.

2- تفکیک محیط با استفاده از نور

اگر نیاز دارید که در یک مکان ورزشی دو محیط را از یکدیگر جدا کنید، با استفاده از نور میتوانید این کار را انجام دهید . به طور مثال میتوانید با استفاده از نور های رنگی فضای کلاس ایروبیک را از فضای سالن بدنسازی جداسازی کنید.

3- استفاده از آیینه

شما میتوانید برای بازتاب بیشتر نور در سالن ها از آیینه استفاده کنید. به همین دلیل استفاده از آیینه در سالن هایی که نور کمی دارند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند . وجود آیینه در باشگاه به زیباتر شدن محیط هم اضافه می کند و باعث دید بهتر و پخش نور در محیط می شود.

3- استفاده از چراغ های سقفی

امروزه استفاده از چراغ های سقفی رایج ترین نوع نورپردازی برای همه ی مکان ها است . برای این کار بیشتر از چراغ های توکار و روکار، براکت ال ای دی، چراغ های سوله ای و…. استفاده می شود.

شرکت دانش بنیان مه سازان با استفاده از دانش متخصصان ایرانی و توان فنی خود، با تولید محصولات روشنایی مناسب سالن ها به تمامی نیازهای شما در روشنایی سالن ها پاسخ داده اند . نمونه کار تامین روشنایی سالن ورزشی پردیس یزد برگ سبزی در کارنامه درخشان مه سازان است.

این افتخار را داریم که تمامی محصولاتمان را کاملا ایرانی تولید کرده و در صنعت روشنایی کشور گامی محکم برداشته ایم . شما برای دیدن انواع محصولات شرکت مه سازان میتوانید به صفحه اصلی سایت مه سازان سر بزنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *