همه مقالات

نکات روشنایی مراکز تجاری

روشنایی مراکز تجاری با مه سازان

روشنایی مراکز تجاری یکی از مولفه‌های بسیار مهمی است که در ابتدای ساخت بنای آن باید مورد توجه قرار گیرد. دنیای فروش به ما یادآوری می‌کند جذب مشتری، به خلاقیت ارائه بستگی دارد. مراکز تجاری نیز به عنوان بستر فروش از این قانون جدا نیستند.

افرادی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، علاقه‌مند به قدم زدن در این مکان‌ می‌باشند. راهروها و فضای داخلی مجتمع‌های تجاری نیاز به روشنایی استاندارد دارند به همین دلیل صاحبان فروشگاه‌ و مراکز برای زیبایی محیط از انواع روش‌های نورپردازی استفاده می‌کنند؛ زیرا جلب مشتری از مواردی می‌باشد که نیازمند هوشمندی بالایی است.

نور نه تنها عملکرد روشنایی دارد، بلکه از نظر روانشناسی بر انرژی، رضایت و حال انسان نیز تأثیر می‌گذارد. سطوح نور داخلی باید به نحوی متعادل باشند تا اطمینان حاصل شود که بازدیدکنندگان در مرکز مدت زمان طولانی تری می‌مانند و احساس خستگی نمی‌کنند.

پیشنهاد می‌شود برای نورپردازی داخلی پاساژها و مراکز از نورهای گرم‌ استفاده شود و سعی کنید با نور و رنگ‌های انتخابی، حس امنیت را به مشتریان انتقال دهید.

 

روشنایی نمای بیرون مراکز تجاری

تمامی مراکز تجاری دارای نماهای بیرونی هستند که یا به‌عنوان پارکینگ از آن‌ها استفاده می‌شود یا به‌عنوان فضای سبز کارایی دارند.

اگر نگاهی به تمامی ساختمان‌های لوکس و زیبا بیندازید، متوجه این موضوع خواهید‌شد که در کنار معماری زیبای ساختمان، نورپردازی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اغلب سعی می‌شود با استفاده از نورپردازی‌های شگفت‌انگیز توجه رهگذران را به خوبی جلب کنند. نحوه روشنایی مراکز تجاری به زیباسازی شهر نیز کمک شایانی می‌کند.

 

روشنایی داخلی مراکز تجاری

طبق تحقیقات به عمل آمده مراکزی که از نورپردازی و روشنایی مناسبی برخوردار هستند، تجربه بیشتری در زمینه فروش محصولات یا خدمات خود داشته‌اند. بخشی از این تحقیق بر روی مغازه‌هایی صورت گرفت که نورپردازی قدیمی و سنتی را داشتند و بخشی دیگر بر روی مغازه‌هایی که نورپردازی مدرن و جدیدی را اجرا کرده بودند.

 

نورپردازی ساختمان‌های تجاری در قسمت‌های مختلف

همه ما می‌دانیم که فضاهای داخلی مجتمع نیازمند به روشنایی استاندارد هستند. از این رو طراحان باید به نکات نورپردازی استاندارد آشنا باشند. اگر روشنایی مراکز تجاری اصولی و جذاب انجام شود احتمال این که بازدیدکنندگان آن‌ها به مشتریانی وفادار تبدیل شوند بسیار است.

 

نورپردازی ویترین

در چنین حالتی بهتر است از روشنایی‌های موضعی استفاده شود. هرچه روشنایی موردنظر بیشتر بر روی محصول متمرکز باشد، محصول شما امکان دیده شدن را دارد. از این رو می‌توان از انواع چراغ‌های دکوراتیو بهره‌مند شد.

آوین یکی از زیباترین چراغ‌های دکوراتیو مه‌سازان است. جنس بدنه این چراغ از ورق فولادی یکپارچه با پوشش رنگ پودری الکترواستاتیک است که دارای مقاومت بالایی می‌باشد. این چراغ به دلیل زیبایی خاصی که به محیط می‌بخشد، مورد استفاده برای نورپردازی ویترین می‌باشد.

 

 نورپردازی راهروها:

راه‌پله‌ها و راهرو‌ها نیز از دیگر قسمت‌های مهم مراکز محسوب می‌شوند. از آن‌جایی که این قسمت‌ها محل رفت و آمد افراد است، پس روشنایی آنان نیز امری مهم و منطقی است. گاهی در صورت پیشامدهای اضطراری و حوادث، راه‌پله‌ قسمتی می‌باشد که نیازمند برنامه و استراتژی مشخصی است. این استراتژی می‌تواند با تابلوهای راهنما و چراغ‌های اضطراری پلارن مسیر خروج را مشخص کند.

 

تابلوهای راهنما

چراغ های پلارن و راهنما

 

نکات ضروری جهت نصب چراغ‌های اضطراری در مراکز و راهروها

 

نورپردازی کافه و رستوران داخل مراکز:

از آن جایی که کافه و رستوران‌ها ویترین ندارند، به همین دلیل فضای داخلی آن‌ها باید جلوه‌ای خاصی را ایجاد کند تا از طریق آن رهگذران رغبت حضور در آن را پیدا کنند. این نکته شاید یکی از مهم‌ترین نکات طراحی روشنایی و نورپردازی کافه و کافی شاپ باشد که بستگی به سلیقه و چراغ‌های انتخابی شما دارد.

 

 

پارکینگ‌های سرپوشیده:

این فضا تنها به مراکز تجاری خلاصه نمی‌شود، اگر برج مسکونی باشند، یا متعلق به یک سینما، باید اصولی را در روند طراحی آنها مد نظر گرفت. یکی از این اصول مهم آن، قواعد نورپردازی در این فضاها است. این بخش‌ها باید تا حد امکان ایمن باشد. پارکینگ‌ها ممکن است حتی در زمان روز به دلیل موقعیت قرارگیری، نور مناسب نداشته باشند. مثلا انواعی از این فضاها که در طبقات زیر همکف واقع می‌شوند. حفظ امنیت عابرین پیاده، جلوگیری از تصادفات در طبقات، پیشگیری از وقوع جرم، همگی مواردی هستند تا مجبور شویم که روشنایی و طراحی نورپردازی در پارکینگ ها را امری مهم تلقی کنیم.

 

چراغ های داخل پارکینگ

چراغ های پارکینگ

 

تیم طراحی نورپردازی مرکز تجاری باید روی قسمت‌های اصلی دیگر این مراکز به صورت جداگانه تامل کنند. این مناطق عبارتند از:

 

  • ورودی‌ها
  • مجتمع تفریحی
  • آسانسور، پله برقی
  • سرویس‌های بهداشتی
  • فروشگاه ها

 

نکات روشنایی مراکز تجاری

1- انتخاب صحیح چراغ: شما باید با توجه به نیازهای فضایی که دارید مناسب‌ترین چراغ را برای نورپردازی انتخاب کنید. این انتخاب باید شامل انتخاب چراغ‌هایی برای استفاده از نور مستقیم، غیرمستقیم، نور مخفی و نور فراگیر باشد. برای این قسمت‌ها می‌توانید از چراغ‌های خطی که روشنایی عالی و یکنواختی به شما می‌دهند استفاده کنید.

در ادامه چند نمونه از لاین‌های نوری مه‌سازان که قابل استفاده برای این قسمت‌ها هستند را مشاهده می‌کنید.

 

 

 

محصول آماتریس

آماتریس

لاین نوری روکار ادیسون

لاین نوری ادیسون

                                                                        

 

 

2- استفاده از رنگ های مناسب برای نورپردازی: استفاده درست از رنگ ها در نورپردازی تاثیر زیادی در جذابیت محیط دارد. رنگ های گرم و سرخ به‌عنوان رنگ‌های هیجان‌انگیز شناخته شده‌اند در حالی که رنگ‌های آبی و سبز به‌عنوان رنگ‌های آرامبخش کاربرد دارند.

3- هدف از روشنایی را تعیین کنید: قطعا برای نورپردازی مراکز تجاری باید استراتژی خاصی داشته باشید. هدف خود را از نورپردازی تعیین کنید؛ به‌عنوان مثال نورپردازی راهروی طلافروش‌ها با راهروی کفش فروش‌ها کاملا متفاوت است. ابتدا باید بدانید محدوده‌ای که می‌خواهید نورپردازی کنید به چه نوع چراغ و نوری نیازمند است.

4- توجه به اندازه ویترین مغازه ها: اگر قصد دارید تجربه یک نورپردازی حرفه‌ای و اصولی را داشته باشید، باید به نوع و اندازه ویترین مغازه ها دقت کنید. بعنوان مثال ویترین فروشگاهی که محصول کمتری در آن است باید از نور موضعی استفاده شود و تمرکز نورپردازی بر روی محصول باشد . اما اگر ویترین شلوغ است باید نور را به صورت یکنواخت بر محصول‌ها بتابد تا چشم اذیت نشود.

 

گروه نورپردازی و روشنایی مه‌سازان

شرکت دانش بنیان مه‌سازان با دانش متخصصان داخلی و با استفاده از بهترین متریال‌های حوزه روشنایی تمامی نیازهای شما را در این زمینه به صفر می‌رساند. نورپردازی اصولی اماکن مختلف به بهتر دیده شدن شما محصولات شما کمک می کند . تمامی چراغ های تولید شده در مه سازان صفرتاصد تولیدداخلی هستند و بهترین و به صرفه ترین انتخاب برای روشنایی انواع مکان ها هستند.

 

طراحی و اجرای روشنایی مراکز تجاری را به متخصصان مه‌سازان بسپارید.

 

دیدگاهی در مورد “نکات روشنایی مراکز تجاری

  1. narges mirzazadeh گفت:

    سلام لطفا نکات روشنایی سایر محیط هاروهم بزارید مطالب کاربردی بود.

    1. کارشناس تولید محتوا گفت:

      سلام و درود بله حتما

  2. zahra گفت:

    سلام وقت بخیر میشه بفرمایید جنس چراغ ادیسون از چی هستش؟

    1. کارشناس تولید محتوا گفت:

      سلام و درود
      جنس بدنه این چراغ ها از آلومینیوم و فولاد می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *